Reis langs de Mysteriën


20 uur filmmateriaal met bijbehorende studiepakketten 

Er loopt een gouden draad door de mensheids-geschiedenis. We leerden op school iets over de geschiedenis van Griekenland, het oude Egypte, de Renaissance, de Verlichting, de moderne tijd, etc. Maar veel kennis uit die tijden is verloren gegaan, en ook werd er veel in het geheim doorgegeven, van ingewijde op ingewijde.

In deze serie neem ik u mee op een reis door deze geschiedenis. Wat was het mysterie van de heilige bruiloft? Wat vond er nu werkelijk plaats tijdens de rituelen van Eleusis en Mithras? Waarom werd Maria Magdalena ten onrechte als prostituee afgeschilderd?

Wie was Hermes Trismegistus en welke diepe wijsheden openbaarde hij? Hoe ontstond de theosofie, wat was de erfenis van de vroege Rozenkruisers en wat hebben Rudolf Steiner en andere ingewijden erover gezegd?

De gefilmde hoorcolleges behandelen de (deels verborgen) geschiedenis van de westerse cultuur in 72 etappes, van het Oude Egypte tot Carl Gustav Jung. De films vormen introducties tot de vele boeiende onderwerpen die aan de orde komen. De films zijn niet op DVD. Twee collegevoorbeelden uit deze serie:
Nag Hammadi en gnosis
Hermes Trismegistus en de hermetische traditie

Ga voor aanschaf naar www.mysterien.nl. Veel kijkplezier!

Reacties & recensies

Wat een mooie reis, deze Reis langs de Mysteriën door Jacob Slavenburg. Tijdens de opleiding Zingeving & Spiritualiteit al veel colleges van Jacob mogen volgen. Het waren stuk voor stuk feestjes. Deze online-reis brengt me weer terug naar die momenten, en meer.
Blij met deze prachtige serie van Jacob Slavenburg!! Zeer boeiend voor wie iets met… kunst, cultuur, gnostiek, psychologie, mythologie en geschiedenis heeft.

> Lees meer reacties en recensies